Rio Mare

Smanji sliku

rio_mare_year_60

Prvo pojavljivanje crno-belih grisina

RIngišpil 1968
YS8Y0GMat9Y

Usred ekonomskog procvata Italijani traže modernost i praktičnost i za stolom, ali bez kompromisa na kvalitetu i ukusu. Rio Mare pogađa pravo u centar počevši sa poznatom ružičastom limenkom koja će tokom godina postati najomiljenija u Italiji. Na tržištu se pojavila konzervirana tunjevina u maslinovom ulju, evocirajući arome mora i postavljajući nove standarde meke, ali čvrste teksture ribljeg mesa: ono je toliko mekano da se može seći grisinom!

Naše ´60-e

Prekretnica

1965. godine osnovan je Trinity Alimentari, koji sada nosi ime Bolton Alimentari, i izgrađena je fabrika u Cermenateu koja će postati najveća fabrika za proizvodnju tunjevine u Europi.
1966. godine rođen je brend Rio Mare zajedno sa svojim najpoznatijim proizvodom, konzerviranom tunjevinom u maslinovom ulju.
1969. godine pokrenuta je prva reklamna kampanja sa poznatom sloganom "Rio Mare, tako mekana da se može rezati grisinom", koji osigurava njezin uspjeh.

rio_mare_year_70

Grisine
u boji

Oglas 1978
OEq54ap1MoM

Kvalitetna tunjevina Rio Mare postaje česti proizvod na porodičnom spisku za kupovinu, čuva se u ormanima i nosi u korpama na izlete. U testenini ili salatama? Nije važno. Važan je samo odličan ukus koji jednako vole i deca i odrasli. Rio Mare postaje vodeći brend na italijanskom tržištu, a počinje graditi ugled i u inostranstvu.

Naše ´70-e

Prekretnica

1970. godine Rio Mare postaje vodeći brend na italijanskom tržištu.
1978. godine Grčka postaje prva zemlja koja distribuira Rio Mare izvan Italije.

rio_mare_year_80

Italijani i
tunjevina Rio Mare

Rio Mare tunjevina 1989
aaTQWA8uhwA
Insalatissime 1986
q6mGPvpPYnk
Rio Mare tunjevina 1989
_3U2g2rAIio

Rio Mare odgovara na potrebu davanja novih ukusa  tunjevini. Na tržištu se pojavljuje Rio Mare tunjevina u vlastitom soku i Rio Mare tunjevina u ekstra devičanskom maslinovom ulju. Menjaju se navike Italijana: više vremena provode van kuće, manje u kuhinji. Kako bi sprečio monotoniju istih starih jela, Rio Mare izbacuje na tržište svoju inovativnu liniju proizvoda Insalatissime.

Naše ´80-e

Prekretnica

1986. prva reklamna kampanja za Rio Mare Insalatissime.
1987.  "Otvorena mora"; kampanja za tunjevinu u maslinovom ulju postaje najnezaboravnija i najemitiranija reklamna kampanja.

rio_mare_year_90

Oživljavanje
grisina

Rio Mare tunjevina 1994
DkFIYchFD2Y
Rio Mare 1992
9iREwU7O734
Rio Mare Snack 1996
B1lZq98uBxw

Parola: riba je zdrava. Puno plemenitih belančevina, malo masnoća odličnog kvaliteta. Ona uključuju dragocenu omega-3 masnu kiselinu koje posebno puno ima u lososu, skuši i tuni. Rio Mare svojim novim proizvodima, filetima lososa i filetima skuše, zadovoljava i gurmane i zdravstveno osvešćene. Na tržište je lansiran Rio Mare Snack (sada Patè), prvi riblji namaz u tubi: prava revolucija!

Naše ´90-e

Prekretnica

1992. lansiranje Rio Mare fileta lososa.
1996. lansiranje Rio Mare Snack koji kasnije postaje Rio Mare Paté.

rio_mare_year_2000

Kvalitet
žutoperaste tune

Oglas "Otvorena mora" 2001
45OTuNyAtIc

U neodoljivom ritmu "Voulez-vous Patè avec moi?", Rio Mare Patè postaje vodeći na tržištu. Potraga za autentičnošću i inovacijom razlikuje nove proizvode osmišljene za sva prefinjenija nepca: ručno obrađeni i kuvani pod pritiskom Rio Mare fileti tunjevine i Rio Mare Steak od tunjevine.

Naše 2000-e

Prekretnica

2000. godine, pojavio se nezaboravni slogan "Voulez-vous Paté avec moi?"; na tržište je izbačen Rio Mare Tuna Steak: aroma i čvrsta tekstura zahvaljujući specijalnoj metodi kuvanja pod pritiskom.
2003. lansiranje Rio Mare fileta tunjevine.
2009. Rio Mare je jedan od osnivača i članova ISSF-a (International Seafood Sustainability Foundation / Međunarodna organizacija za održivost morske hrane; www.iss-foundation.org), neprofitne organizacije čiji su ciljevi održivost tunolova, smanjenje slučajnog ulova i zaštita morskog ekosustava.

rio_mare_today

Tunjevina koju
voli cela porodica

Rio Mare tunjevina 2001
V1xubdSVKIo
Per Pasta 2011
Cdb6ei9R60s
Insalatissime 2011
LPQne_fHH2U
Losos 2012
fhNi1jNTXaA
Fileti skuše 2012
nUXKnPp0MPI

Rio Mare pokreće projekt "Odgovoran kvalitet" u kojem ističe svoju obvezu poštovanja okolne i ljudi duž lanca snabdevanja. Održivo ribarstvo i zaštita morskog ekosistema osnovni su za ovu obavezu, što pokazuje lansiranje linije Rio Mare Pole & Line (riba ulovljena štapom). Na tržište je kao rezultat tehnološkog istraživanja izbačen i Rio Mare Leggero, prva tunjevina u ulju koju ne treba cediti, sa 30% manje masnoća.

Rio Mare danas

Prekretnica

2011. Rio Mare izdaje svoj prvi izveštaj o odgovornom kvalitetu i održivosti.
2012. tehnologija napreduje te je lansiran Rio Mare Leggero, sva aroma tunjevine u ulju, ali s 30% manje masnoća. Rio Mare je danas u Europi i svijetu visokokvalitetan talijanski brend koji spaja okus i zdravlje te je pouzdan, siguran, inovativan i idealan za one koji paze na svoju prehranu.