Rio Mare

Smanji sliku

Odgovornost

Koncept odgovornog kvaliteta znači punu odgovornost za kvalitet duž celog lanca snabdevanja, od trenutka ulova ribe do trenutka kada ona dođe na vaš sto.

Odgovoran kvalitet

Svestan svoje odgovornosti prema ljudima i okolni, Bolton Alimentari počeo je posvećivati veliku pažnju pitanju održivosti. Zbog toga je 2011. odlučio objaviti svoj program "Odgovoran kvalitet i društvena odgovornost". Koncept odgovornog kvaliteta, znači punu odgovornost za kvalitetu duž celog lanca snabdevanja, od trenutka ulova ribe, do trenutka kada ona dođe na vaš sto. Ova odluka je potvrdila i ojačala dugogodišnju posvećenost fabrike društvenim i ekološkim pitanjima i označila put kojim će fabrika nastaviti razvoj.
7 područja odgovornog kvaliteta na koja se kompanija usresredila su: tunolov i zaštita ekosastava.

  • Poštovanje okoline
  • Poštovanje ljudi
  • Sljedivost proizvoda
  • Odabir i upravljanje sirovinama
  • Analize i kontrole
  • Prehrana i zdravlje

Kao glavni dokaz predanosti deoničarima i transparentnog dijaloga, Bolton Alimentari je 2011. objavio prvi Izvještaj o održivosti.

"U našoj ulozi tržišnog vođe suočeni smo s izazovom i obavezom istraživanja novih načina koji će učiniti našu kompaniju održivijom", objašnjava Ernesto Trovamala, direktor kompanija Bolton Alimentari. "Ponosni smo na ovaj prvi korak koji ukazuje na trud koji smo uložili posljednjih godina, no svesni smo da je to tek prvi korak prema izgradnji tvrtke koja je sve više usklađena vrednostima koje izražava kultura i društvena osetljivost." U decembru 2011. nezavisno telo DNV Business Assurance certifikatom je overilo program "Odgovoran kvalitet i društvena odgovornost".
Preuzmi DNV certification dokument.