Rio Mare

Smanji sliku

Odgovornost

Analize i kontrole gotovih proizvoda

Bolton Alimentari garantujea bezbednost i vrhunski kvalitet hrane i putem faze završne kontrole konzerviranih proizvoda spremnih za serviranje na stolovima potrošača u celom svijetu.

Kako bi se obezbedili visoki standardi koje kompanija sama  postavlja, tokom godina ustanovljena je mreža spoljnih i nezavisnih laboratorija  koji vrše višestruke kontrole sirovina i završnog proizvoda. Zajedno sa ovlaštenim privatnim laboratorijima, angažovane su i neke od najprestižnijih i najcenjenijih državnih i međunarodnih institucija, kao što je na primer Parma Stazione Sperimentale, za sprovođenje analiza i kontrola na osnovu detaljnog plana koji je izradio Bolton Alimentari.

1. Oko 4000 analiza uzoraka završnog proizvoda:

  • hemijske analize (provera teških metala (Hg, Pb, Cd)),
  • mikrobiološke analize (alergeni, GMO, mikrotoksini)

2. Oko 50.000 organoleptičkih testova završnog proizvoda:

  • ukus,
  • boja,
  • izgled

Provera neto težine
Bolton Alimentari obraća veliku pažnju na poštovanje zakona koji regulišu prisutnost tečnoati za konzerviranje u proizvodu.

Odredbe vezane za neto težinu
U skladu sa  EU odredbama (EEC Regulativa 1536 iz 1994. godine) koje regulišu prisutnost tečnosti u konzerviranom proizvodu, neto težina tunjevine trebala bi biti:

  • jednaka ili veća od 65% za proizvode u maslinovom ili biljnom ulju;
  • jednaka ili veća od 70% za proizvode u sopstvenom soku, odnosno proizvode koji sadrže vodu.