Rio Mare

Smanji sliku

Odgovornost

Školski projekt

Generacija najbolje hrane - ekipa na Expo-u

U saradnji sa EXPO-om Milano 2015., Bolton Alimentari je 2011. pokrenuo višegodišnji edukativni projekat u italijanskim osnovnim školama sa ciljem promovisanja principa pravilne i zdrave ishrane mladih generacija.

Edukativni projekt će trajati  4 godine i uključivaće oko 8.000 škola godišnje, sa ukupno 24.000 razreda i više od 600.000 učenika.
"Izuzetno smo ponosni zbog pokretanja ovog projekta u saradnji sa Expo-om 2015.", izjavio je Ernesto Trovamala, direktor kompanije Bolton Alimentari. "Godinama smo predani širenju kulture zdrave ishrane, a ovaj je školski projekt konkretan primer predanosti naše kompanije ponudi zdravih i kvalitetnih proizvoda koji poštuju životnu sredinu i ljude. Zato smo sa velikim entuzijazmom prihvatili inicijativu Expo-a 2015."

Školski projekt "Generacija najbolje hrane - ekipa na Expo-u" predstavlja važan trenutak u kojem javna i privatna sfera, škole i kompanije, ujedinjuju snage sa ciljem promovisanja i širenja kulture zdrave ishrane od ranog detinjstva nadalje."