Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Bruskete sa avokadom, čeri paradajzom i skušom na žaru

Vreme pripreme

15 min.

Težina

Sezona

Proleće / Leto

Prilika

Vreme za pauzu

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

8 kriški ražanog hleba - 1 x 120g konzerva Rio Mare skuše na žaru u ekstra devičanskom maslinovom ulju - 2 limete - 1 zreo avokado – 7 do 8 čeri paradajza - 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja – nekoliko kapi Tabasco umaka - sveže mleveni crni biber

Priprema

1. Ispecite kriške ražanog hleba, u međuvremenu izrendajte koru od limete i ostavite za kasnije.

2. Avokado isecite na pola, odstranite košticu i koru, pulpu avokada stavite u činiju i izgnječite viljuškom. Dodajte Tabasco, sok limete i ekstra devičansko maslinovo ulje. Promešajte sastojke, da dobijete glatko kremastu teksturu.

3. Izrežite čeri paradajz. Prepečen hleb premazati kašikom umaka od avokada, dodajte izrezani čeri paradjz i filete skuše koje ste prethodno dobro ocedili.

4. Začinite sveže mlevenim crnim biberom i korom od limete. Poslužite odmah.



Ocena