Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Brza fritaja sa tunjevinom, cherry-paradajzom i rukolom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vreme pripreme

45 min.

Težina

Sezona

Jesen / Zima

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Hladno predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 300 g cherry-paradajza - 40 g mlade rukole - 1 kašika brašna - 2 kašike rendanog parmezana - 2 dcl sveže slatke pavlake - 4 jaja - maslinovo ulje - prezle - so

Priprema

1. Operite paradajz i presecite ih na pola, ocedite tunjevinu, usitnite rukolu (ostavite nekoliko listića sa strane za ukras) i zagrejte rernu na 200° stepeni.

2. Lagano nauljite 4 mala pleha za pečenje s maslinovim uljem i pospite s prezlama. Podelite paradajz i tunjevinu na 4 jednake porcije.

3. U maloj činiji, pomešajte jaja, pavlaku, parmezan, brašno i seckanu rukolu dodajući prstohvat soli. Ulijte smesu u pleh za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta.

4. Poslužite odmah, pravo iz rerne.



Ocena