Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Caserecce s tunjevinom, crvenim lukom i ruzmarinom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vreme pripreme

15 min.

Težina

Sezona

Proleće / Leto

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

350 g makarona ili neke druge vrste kratke testenine - 1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 2 crvena luka - 2 male stabljike ruzmarina - 30 g ekstra devičanskog maslinovog ulja - 1 dcl belog vina - so - sveže mleveni biber

Priprema

1. zakuvajte veliki lonac slane vode, dodajte testeninu i skuvajte je.

2. Nasecite luk na deblje trake i u tiganju ga propržite na ulju. Dodajte vino i kuvajte dok ono ne izvetri. Dodajte mleveni ruzmarin i malo soli. Uz mešanje kuvajte na slaboj vatri dok luk ne omekša.

3. Sklonite s vatre i dodajte oceđenu tunjevinu.

4. Ocedite testeninu i dodajte je u smesu. Posipajte sveže mlevenim biberom i uživajte. Još jedna ideja: Posipajte testeninu rendanim parmezanom.



Ocena