Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Cvetovi tikvice punjeni tunjevinom i ricottom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vreme pripreme

15 min.

Težina

Sezona

Proleće / Leto

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Hladno predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju160 g - 12 cvetova tikvice - 200 g ricotte - svežanj peršuna - 2 kašike rendanog parmezana - 1 jaje - 2 kašike brašna - 4 kašike mleka - ulje za prženje - so

Priprema

1. Oceđenu tunjevinu, ricottu, parmezan i malo sečenog peršuna stavite u činiju i dobro promešajte.

2. Uklonite tučak s cvetova tikvice, pažljivo operite cvetove i napunite ih smesom od tunjevine. Promešajte jaje s brašnom i malo soli te sve razredite mlekom kako biste dobili kremastu smesu.

3. U velikom tiganju zagrejte veću količinu biljnog ulja nekoliko minuta dok ne postignete temperaturu optimalnu za prženje. Punjene cvetove umočite u smesu od jaja, a zatim ih nežno stavite u vrelo ulje. Pržite dok cvetovi ne postanu hrskavi i zlatne boje. Pržite samo nekoliko cvetova istovremeno, ocedite ih na upijajućem papiru i poslužite vruće.



Ocena