Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Fusilli s tunjevinom, paprikom i krompirom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vreme pripreme

45 min.

Težina

Sezona

Proleće / Leto

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

350 g kratke testenine - tunjevina Rio Mare u maslinovom ulju 160 g - 1/2 crvene i1/2 žute paprike - 1 krompir - nekoliko maslina bez koštica - 1 praziluk - 100 g cherry-paradajz - 40 g ekstra devičanskog maslinovog ulja - sveži peršun - so

Priprema

1. zakuvajte veliki lonac slane vode. Dodajte testeninu i skuvajte je. Nasecite paprike na komadiće. Ogulite krompir i nasecite ga na kockice. Nasecite praziluk na kriške, a paradajz prepolovite.

2. U tiganju ispržite praziluk na maslinovom ulju. Dodajte krompir i posolite. Dodajte paprike i paradajz i mešajte u tiganju 10-ak minuta. Začinite mlevenim peršunom i maslinama.

3. Sklonite s vatre. Dodajte oceđenu testeninu i nekoliko kašika vode u kojoj se ona kuvala. Dodajte oceđenu tunjevinu, dobro promešajte i poslužite vruće. Još jedna ideja: Masline zemenite kašikom kapara.



Ocena