Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Fusilli sa tunjevinom, paradajzom, mozzarellom i bosiljkom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vreme pripreme

45 min.

Težina

Sezona

Proleće / Leto

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

350 g testenine fusilli - 1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 200 g mozzarelle - 3 zrela i sočna paradajza, npr. San Marzano - nekoliko listova bosiljka - 1 kriška domaćeg hleba - ekstra devičansko maslinovo ulje - 1 češanj belog luka - so

Priprema

1. zakuvajte veliki lonac vode te posolite. kada zakipi dodajte testeninu. Za to vreme iskidajte hleb na veće komade pa ga u teflonskom tiganju kratko ispržite s lukom na malo ulja dok ne postane hrskav.

2. Nasecite paradajz na deblje kolutove koje zatim prepolovite, posolite i poprskajte uljem. Dodajte mozzarellu narezanu na komadiće i oceđenu tunjevinu.

3. Ocedite testeninu, ubacite je u sos, posipajte hrskavim hlebom i listovima bosiljka te odmah poslužite. Jednako ukusno: Dodajte šaku crnih maslina bez koštice.



Ocena