Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Grašak i tunjevina sa aromatičnim pirinčem

Vreme pripreme

45 min.

Težina

Sezona

Jesen / Zima

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

4 konzerve gotovog jela Rio Mare grašak i tunjevina - 300 g pirinča dugog zrna - 1 mali crveni luk - 2 kašićice susamovih semenki - 1 vrećica šafrana - 40 ml maslinovog ulja - so

Priprema

1. Zakuvajte litru slane vode. Dodajte pirinač i šafran i kuvajte. Čim je pirinač kuvan (nakon otprilike 12 minuta), ocedite ga.

2. U malom tiganju ispržite na ulju sečeni luk i susam dok ne poprimi zlatnu boju.

3. Pomešajte pirinač s prženim lukom i susamom. Na svaki tanjir stavite malo pirinča i konzervu tunjevine s graškom. Poslužite odmah. Rižoto je još ukusniji na ovaj način: Ispržite sečeni luk na ulju ili maslacu. Dodajte 350 g pirinča i pržite 4 minuta uz mešanje. Dodajte 6 dcl bujona i kuvajte 15 minuta na laganoj vatri bez mešanja. Kad je pirinač skuvan, dodajte malo maslaca ili ulja te viljuškom razdelite pirinač.



Ocena