Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Gratinirani cavatelli sa brokolijem i tunjevinom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vreme pripreme

45 min.

Težina

Sezona

Jesen / Zima

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

350 g sveže ili dehidrirane testenine cavatelli - 500 g grubo sečenog brokolija - 1 sitno sečen sveži feferon - 4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja - 1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g, oceđene - 200 g narezane bivolje mozzarelle - 2 kašike rendanog ovčjeg sira pecorino

Priprema

1. Zegrejte rernu na 200 °C. Zakuvajte veliku posudu slane vode i dodajte testeninu. Kada je testenina na pola kuvana, dodajte brokoli. Ocedite testeninu i brokoli kada je testenina kuvana al dente.

2. Sve prebacite u veliku činiju, dodajte feferon i 3 kašike maslinovog ulja. Umešajte mozzarellu i tunjevinu. Prebacite celu smesu u uljem premazanu vatrostalnu posudu. Na vrh stavite rendani sir pecorino i pecite 10-ak minuta dok ne poprimi zlatno-smeđu boju. Poslužite odmah. Ukusno i zdravo: Feferoni sadrže kapsaicin, vazodilatator koji poboljšava protok krvi i tako revitalizuje cirkulaciju i zdravlje krvnih sudova.



Ocena