Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Grilovani paradajz sa filetima skuše

Rio Mare proizvod

Fileti skuše u salamuri

Vreme pripreme

15 min.

Težina

Sezona

Proleće / Leto

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

2 kašike kapara u soli, ispranih - 6 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja - sok i rendana korica 1/2 limuna organske proizvodnje - 1 svežanj mešanog začinskog bilja (bosiljak, peršun, kopar) - 4 zrele ali tvrde paradajza - so - 1 konzerva Rio Mare fileta skuše u sopstvenom soku 120 g

Priprema

1. Pomešajte kapare, maslinovo ulje, limunov sok i koricu te kašiku začinskog bilja.

2. Vodoravno presecite paradajz na pola. Ispecite ih u tiganju 3 minuta sa svake strane. stavite ih na tanjire i malo posolite.

3. Na svaku polovinu paradajza stavite 1 filet skuše, smesu s kaparima i preostalo začinsko bilje. Dekorišite s još ispranih kapara. Kapari su pupoljci biljke kapar. Beru se pre nego što se otvore. Mogu se čuvati u soli ili sirćetu. Kapari se koriste kao začin u mnogim jelima, od mesa do ribe i testenine. Plod biljke kapar naziva se bobicama te ima sličan, ali blaži ukus.



Ocena