Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Hleb od tunjevine sa nežnim zelenim sosom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u salamuri

Vreme pripreme

75 min.

Težina

Sezona

Jesen / Zima

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 3 krompira - 2 kašike rendanog parmezana - 2 jaja - velika stabljika peršuna - 3 fileta inćuna - 1 kašika kapara - 125 g jogurta - 30 g ekstra devičanskog maslinovog ulja - mekana zelena salata - so

Priprema

1. skuvajte, oljuštite i zgnječite krompir. pomešajte ga s 1 jajetom, parmezanom i dobro oceđenom tunjevinom u glatku smesu.

2. Zegrejte rernu na 200 °C.

3. Izlijte smesu na aluminijsku foliju te je oblikujte u veknu. Zamotajte veknu u foliju pazeći da su oba kraja dobro zatvorena. Pecite u vreloj rerni 30-ak minuta.

4. Dok se vekna peče, skuvajte jaje i u blenderu ga pomešajte s peršunom, inćunima, kaparima, uljem i prstohvatom soli. Dodajte jogurt i dobro promešajte dok ne dobijete ukusni nežni sos. Pustite veknu da se ohladi, nasecite je na kriške i poslužite na zelenoj salati te prelijte pripremljenim sosom.



Ocena