Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Klasična salata sa tunjevinom, crvenim lukom i kuvanim jajima

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vreme pripreme

15 min.

Težina

Sezona

Proleće / Leto

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 4 jaja - 1 mala sredina celera - 1 glavica crvenog luka - nekoliko dugih ukiseljenih kapara - 20 g ekstra devičanskog maslinovog ulja - so - biber

Priprema

1. Nasecite luk na kolutiće te ih namočite u slanoj vodi (luk će postati lakše varljiv). Kuvajte jaja osam minuta u vreloj vodi. Ocedite tvrdo kuvana jaja i oljuštite ih.

2. Dok se jaja kuvaju, nasecite celer na tanke kolutove i dodajte kapare, ulje i malo soli. Smesi dodajte oceđeni luk, jaja narezana na kolutove i oceđenu tunjevinu.

3. nežno promešajte, začinite sa dosta sveže mlevenog bibera i poslužite.



Ocena