Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Kroketi od pirinča punjeni tunjevinom i mozzarellom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vreme pripreme

45 min.

Težina

Sezona

Proleće / Leto

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Hladno predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

300 g pirinča - 1 luk - 1 l bujona - 40 ml maslinovog ulja - 200 g mozzarelle - 1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 2 jaja - 150 g pulpe paradajza - malo origana - ulje za prženje - brašno - prezle - so

Priprema

1. Luk narezan na kolutove ispržite na maslinovom ulju. Dodajte 100 g pulpe paradajza, origano i pirinač te ostavite da se marinira. Pomalo uz mešanje dodajte bujon dok ne dobijete relativno suvi rižoto. Maknite s vatre i dodajte jedno celo jaje. Izlijte rižoto na dasku za sečenje i ostavite da se ohladi.

2. Ocedite mali komad tunjevine i stavite ga u činiju. Dodajte sečenu mozzarellu i ostatak pulpe paradajza.

3. U šaku uzmite veliku kašiku hladnog pirinča i malo punjenjea od tunjevine i mozzarelle te formirajte kuglicu tako da je punjenje unutra. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke.

4. Umutite drugo jaje i posolite. Umočite krokete od pirinča redom u brašno, jaje i na kraju prezle. Ispržite krokete dok ne postanu zlatno-smeđi i hrskavi. Poslužite vruće. Sve što nam je potrbno u jednom obroku! Za desert pojedite voćku.



Ocena