Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Kroketi od tunjevine i krompira sa kremom od šargarepe

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vreme pripreme

45 min.

Težina

Sezona

Proleće / Leto

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

Za kremu od šargarepe: 400 g šargarepe - 1 češanj belog luka - 800 ml bujona od povrća - 30 ml sirćeta - 1 limeta - 2 kašićice maslinovog ulja - 1 feferon - so. Za krokete: 250 g krompira - 100 g slatkih krompira -2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 120 g - 2 jaja - 250 g prezli - sveži đumbir - so i biber - 2 češnja belog luka - 12 listova rukole - ulje od čilija - 8 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja - 2 sveža lista belog luka

Priprema

1. Ispržite neoguljeni beli luk na ulju te dodajte sečenu šargarepu. Dodajte sirće, prelijte bujonom i dodajte koricu limete. Smanjite vatru i nastavite kuvati.

2. Izvadite beli luk te ga s paprikom izmešajte u blenederu i procedite kroz sitnu cediljku. skuvajte krompir, oljuštite ga i izgnječite. Dodajte oceđenu tunjevinu, rendani đumbir, so i biber.

3. Od smese oblikujte krokete, umočite ih u izmućeno jaje i prezle te ih ispržite u puno ulja. Ocedite krokete i ostavite ih da se ohlade.

4. U istome ulju ispržite tanke kolutove belog luka nekoliko sekundi. Poslužite kremu u zasebnim činijicama s kroketima u sredini. Ukrasite s nekoliko listića rukole i kolutova belog luka.



Ocena