Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Lazanje sa tunjevinom i ricottom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vreme pripreme

1 sat

Težina

Sezona

Jesen / Zima

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

200 g lazanja - 2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 4 tikvice - 4 zrela paradajza - 1/2 luka - 300 g ricotte - 50 g rendanog parmezana - 1/2 l bešamela - listovi bosiljka - 30 ml maslinovog ulja - so

Priprema

1. Nasecite tikvice i luk na tanke kolutove te ih ispržite u tiganju na malo ulja i soli.

2. Nasecite paradajz na kolutove, pomešajte ricottu i tikvice te dodajte parmezan u bešamel.

3. U vatrostalnu posudu stavite sloj testenine za lazanje te ga prelijte bešamelom i mešavinom tikvica i ricotte. Dodajte nekoliko kolutova paradajza i deo oceđene tunjevine. Začinite bosiljkom i prekrijte slojem testenine za lazanje.

4. Nastavite sa slaganjem slojeva dok ne iskoristite sve sastojke. Pecite 30-ak minuta u ranije zagrejanoj rerni na 180 °C.



Ocena