Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Linguine sa tunjevinom, maslinama i parmezanom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vreme pripreme

45 min.

Težina

Sezona

Proleće / Leto

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

350 g testenine linguine - 1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 30 g sečenih crnih maslina bez koštica - 1 limun organske proizvodnje - 50 g rendanog parmezana - stabljika svežeg peršuna - 1 kašičica opranih slanih kapara - 40 g ekstra devičanskog maslinovog ulja - so

Priprema

1. Zakuvajte veću količinu vode. Posolite vodu i u njoj skuvajte testeninu. Narendajte koricu limuna na rezance i nasecite peršun na velike komade.

2. U činiji promešajte oceđene komadiće tunjevine, peršun, kapare, masline i koricu limuna. Dodajte nekoliko kašika vode u kojoj se kuvala testenina i oceđenu testeninu te pažljivo promešajte. Posipajte rendanim parmezanom i odmah poslužite. Jednako ukusnoće biti ako peršun zemenite sa malo origana i dosta crnog bibera.



Ocena