Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Losos sa ricottom i kremom od graška

Vreme pripreme

45 min.

Težina

Sezona

Jesen / Zima

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

2 konzerve Rio Mare fileta lososa u maslinovom ulju 150 g - 200 g svežeg oljuštenog graška - 200 g ricotte - nekoliko svežih listova mente - 1 luk - 20 g maslaca - 1 dcl pavlake - so - biber

Priprema

1. Ispržite sečeni luk na maslacu. Dodajte grašak i posolite. Dodajte malo vode, poklopite i kuvajte na slaboj vatri 15-ak minuta.

2. Ocedite losos i pomešajte ga s ricottom i malo sveže sečene mente.

3. Sklonite grašak s vatre, dodajte pavlaku i sve zajedno promešajte u blenderu dok ne dobijete kremasti sos.

4. Razdelite sos od graška na 4 tanjira, a u sredinu kašikom stavite smesu lososa i ricotte. Začinite sveže mlevenim biberom i s nekoliko listova sveže mente.



Ocena