Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Losos i komorač u sosu od divljeg koromača i pinjola

Vreme pripreme

15 min.

Težina

Sezona

Proleće / Leto

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

2 konzerve Rio Mare fileta lososa u maslinovom ulju 150 g - 2 glavice komorača - 20 g pinjola - nekoliko grančica divljeg komorača - 1 srce salate kristalke - 40 g ekstra devičanskog maslinovog ulja - 1 kašika limunovog soka - sok - biber

Priprema

1. Pomešajte limunov sok, prstohvat soli i dosta sveže mlevenog crnog bibera. Dodajte sitno sečenu glavicu divljeg komorača i ulje te promešajte viljuškom.

2. Iskidajte salatu na manje listove. Uklonite tvrdo spoljašnje lišće s druge glavice komorača te je nasecite na tanke kolutove. Lagano ispržite pinjole u teflonskom tiganju.

3. Ocedite losos i i nežno ga raskomadajte. Na 4 tanjira slojevito složite malo salate, kolutova komorača i lososa, pri čemu svaki sloj prelijte s malo sosa od komorača. Ukrasite prženim pinjolima.



Ocena