Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Losos "Panzanella"

Vreme pripreme

15 min.

Težina

Sezona

Proleće / Leto

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Hladno predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

4 kriške starog domaćeg hleba - 2 konzerve Rio Mare fileta lososa u maslinovom ulju 150 g - 4 tvrda zrela paradajza - 1 sveži mladi luk - nekoliko listova bosiljka - 40 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja - sveže mleveni crni biber - so

Priprema

1. Kratko umočite kriške hleba u vodu i iskidajte ih na male komadiće. Nasecite paradajz na kockice, a mladi luk na tanke kolutiće.

2. stavite sastojke u činiju i dodajte im oceđene i iskidane Rio Mare filete lososa u maslinovom ulju.

3. Začinite uljem, prstohvatom soli, biberom i sečenim listovima bosiljka.

4. Marinirajte 20 minuta i pojedite dok je sveže. Za zdrav i pravotežen obrok, pripremite i 120 g pečenog odreska, a posle pojedite neku voćku.



Ocena