Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Losos sa patlidžanom na sicilijanski način

Vreme pripreme

45 min.

Težina

Sezona

Jesen / Zima

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

3 konzerve Rio Mare fileta lososa u maslinovom ulju 150 g - 2 patlidžana - 2 celera - 1/2 luka - 2 zrela paradajza - 40 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja - 20 g crnih maslina beš koštica - 20 g pinjola - 1 kašika kapara - 1 kašika sirćeta - sečeni peršun - šećer - so

Priprema

1. Nasecite patlidžan na kocke. Naseckajte luk i celer. Ogulite paradajze i nasecite ih na kocke.

2. Na ulju ispržite luk i celer, dodajte kašičicu šećera i kašiku sirćeta te čekajte dok sirće ne izvetri. Dodajte patlidžan, prstohvat soli i paradajz.

3. Kuvajte na jakoj vatri 10 minuta. Dodajte masline, kapare i pinjole. Dodajte oceđeni losos i zagrejte ga 2 minuta. Posipajte peršunom i poslužite. Ovo ukusno jelo možete pripremiti i tako da umesto patlidžana upotrebite 2 žute paprike.



Ocena