
Vreme pripreme
45 min.
Težina
Sezona
Proleće / Leto
Prilika
Gosti na večeri
Jelo
Hladno predjelo
Sastojci potrebni za četiri osobe
2 konzerve Rio Mare fileta lososa u sopstvenom soku 150 g - 1 avokado - 1/2 crvenog luka - sok jedne limete - 300 g cherry-paradajz - sečeni peršun - 20 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja - so - biber
Priprema
1. Sitno naseckajte luk i 100 g cherry-paradajza. Preostalih 200 g paradajza presecite na pola.
2. Ogulite avokado i izvadite mu košticu, izgnječite ga viljuškom i dodajte sok limete, peršun i prstohvat soli. Dodajte sečeni paradajz i luk.
3. Na paradajz prerezan na pola dodajte ulje, so i biber. Ocedite losos te ga poslužite na tanjiru s avokadom i cherry-paradajzom. Ovo ukusno jelo možete pripremiti i tako da ne koristite luk, a umesto soka od limete stavite kašiku senfa.