Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Lososove čašice u sosu od paradajza i paprike

Vreme pripreme

45 min.

Težina

Sezona

Proleće / Leto

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Hladno predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

100 g hleba - 1 konzerva Rio Mare fileta lososa u maslinovom ulju 150 g - 500 g zrelih i slatkih okruglih paradajz - 1 slatka paprika - 40 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja - 1 kašika sirćeta - 1/2 svežeg krastavca - 1/4 luka - so

Priprema

1. Iskidajte hleb na komadiće i namočite ga na otprilike 20 minuta. Ocedite i stavite u mikser zajedno s paradajzom narezanom na kockice, oguljenim krastavcem, lukom i narezanom paprikom.

2. Mešajte 2 minuta, posolite te dodajte ulje i sirće. Mešajte još 2 minuta.

3. Dodajte sosu dobro oceđeni losos, stavite u male čaše ili činijice te poslužite. Ovo ukusno jelo možete pripremiti i tako da umesto sirćeta stavite 2 kašike nezaslađenog jogurta.



Ocena