Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Makaroni alla norma sa tunjevinom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vreme pripreme

45 min.

Težina

Sezona

Proleće / Leto

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

350 g testenine maccheroni - 1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 1 dugačak patlidžan - 50 g tvrde ricotte - 500 g zrelih paradajza - 2 grančice bosiljka - 1 češanj belog luka - 30 g ekstra devičanskog maslinovog ulja - ulje za prženje - so

Priprema

1. Zakuvajte puno vode. Posolite.

2. Nasecite patlidžan na okrugle kolutove, posolite i ispržite na dosta ulja. Ocedite na kuhinjskom papiru i stavite sa strane. Kratko umočite paradajz u vruću vodu kako biste ih lakše ogulili. Ogulite ih i nasecite. Ispržite beli luk na ekstra devičanskom maslinovom ulju, dodajte paradajz, posolite i kuvajte još nekoliko minuta.

3. Dodajte testeninu u vruću vodu, skuvajte i ocedite. Prelijte sosom iz kojeg ste prethodno izvadili beli luk. Dodajte sečeni bosiljak i oceđenu tunjevinu. Pažljivo promešajte.

4. Upotpunite prženim patlidžanom i narendanom ricottom. Poslužite odmah. Jednako ukusno: prilikom prženja belog luka dodajte i jedan feferon.



Ocena