Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Makaroni sa tunjevinom i prženim povrćem

Vreme pripreme

45 min.

Težina

Sezona

Jesen / Zima

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

350 g makarona - 1 konzerva Rio Mare tunjevine u sopstvenom soku 160 g - 1 šargarepa - 1 tikvica - 1 mladi luk - 200 g cherry-paradajz - 1 češanj belog luka - 40 g ekstra devičanskog maslinovog ulja - nekoliko listova peršuna - so

Priprema

1. Zakuvajte vodu u velikoj posudi. Nasecite mladi luk na tanke kolutiće, a šargarepu i tikvicu na štapiće. Prerežite paradajz na pola.

2. Posolite uzavrelu vodu i u nju istresite testeninu. Zegrejte ulje u velikom tiganju i dodajte beli luk, luk, tikvicu i šargarepu. Pržite nekoliko minuta i posolite.

3. Ocedite prženo povrće, izvadite beli luk i ispržite prepolovljene paradajze 3 minuta. Dodajte u tiganj povrće i skuvanu i oceđenu testeninu. Kuvajte minut pa viljuškom dodajte oceđenu tunjevinu.

4. Uklonite s vatre i pospite sečenim peršunom.



Ocena