Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Njoke sa lososom i pestom

Rio Mare proizvod

Vreme pripreme

15 min.

Težina

Sezona

Proleće / Leto

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

Sastojci potrebni za četiri obroka: 100 g pasulja - 800 g njoka od krompira - so - 1 konzerva Rio Mare fileta lososa u sopstvenom soku 150 g, oceđeni - 2 kašike umaka pesto - 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja - 6 listova bosiljka

Priprema

1. Očistite boraniju i nasecite na 2-3 cm dužine. Kuvajte boraniju u slanoj vodi 3-4 minuta, a zatim dodajte njoke. Kad njoki isplivaju, ocedite ih zajedno s pasuljem.

2. Stavite njoke u činiju za posluživanje, dodajte pesto sos, maslinovo ulje i losos te pažljivo promešajte. Ukrasite listovima bosiljka i odmah poslužite. Za domaći pesto operite svežanj svežeg bosiljka, osušite ga i kidajte listove na manje komade. Stavite listove bosiljka u avan te dodajte maslinovo ulje, 1 mleveni češanj belog luka, 1 kašiku narezanog parmezana i 1 kašiku sira pecorino. Tučkom izgnječite sve sastojke u gusti sos.



Ocena