Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Omlet sa špagetima i tunjevinom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vreme pripreme

45 min.

Težina

Sezona

Jesen / Zima

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

350 g špageta - 1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 40 g ekstra devičanskog maslinovog ulja - 50 g crnih maslina bez koštica - 30 g pinjola - 20 g kapara - sveži peršun - 2 češnja belog luka - sušena crvena paprika - so

Priprema

1. Zakuvajte veliki lonac slane vode. Kuvajte testeninu dok ne postane al dente te je zatim ocedite. U malom tiganju ispržite beli luk i papriku na ulju. Kada postanu smeđi, dodajte pinjole, mleveni peršun i masline. kuvajte minut. Maknite s vatre i dodajte oceđenu tunjevinu.

2. Ocedite testeninu i bacanjem je promešajte s pripremljenom mešavinom.

3. U jako zagrejan teflonski tiganj ubacite testeninu i i zapecite je 8 minuta sa svake strane dok ne nastane zlatna korica. Poslužite vruće i hrskavo. Nasecite u porcije. Još jedna ideja: u sos dodajte kašiku suvog grožđa ranije natopljenih u vodi.



Ocena