Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Palenta sa skušom i svežim bobom

Rio Mare proizvod

Fileti skuše u salamuri

Vreme pripreme

45 min.

Težina

Sezona

Jesen / Zima

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

500g skuvane palente - 2 konzerve Rio Mare fileta skuše u sopstvenom soku 125 g, oceđene - so i sveže mleveni crni biber - 4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja - 120 g svežeg ili smrznutog oljuštenog boba - 2 zrela paradajza - 2 kašike majoneza - sečeni vlašac

Priprema

1. Nasecite palentu na pravougaonike 3x7 cm.

2. U činiji posolite i zabiberite filete skuše te ih pomešajte sa kašikom vlašaca i 2 kašike maslinovog ulja.

3. Blanširajte bob u kipućoj vodi 1 minut, zatim ga prebacite u činiju ledene vode, a vodu od kuvanja sačuvajte. Ocedite bob, skinite mu spoljašnju opnu i stavite ga u malu činiju. U istoj vodi blanširajte paradajz, ocedite i oljuštite. Otvorite paradajz, uklonite semenke i nasecite pulpu na kocke.

4. Pomešajte paradajz, bob i 2 kašike maslinovog ulja te posolite i zabiberite.

5. Zegrejte tiganj na jakoj vatri. Narezanu palentu ispecite s obe strane i složite na tanjire. Na svaki pravokutnik palente stavite malo majoneza, filet skuše i smesu s bobom. Aranžirajte sa sečenim vlašcem i poslužite.



Ocena