Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Panzanella sa tunjevinom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u salamuri

Vreme pripreme

15 min.

Težina

Sezona

Proleće / Leto

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

1 vekna seljačkog hleba starog jedan dan - 2 tanko narezana paradajza - 1 tanko narezani luk - 4 tanko narezane rotkvice - 1 tanko narezani celer - šaka grubo cepanih listova svežeg bosiljka + celi listovi za ukras -so i biber - 2 kašike crvenog vinskog sirćeta - 4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja - 2 konzerve Rio Mare tunjevine u sopstvenom soku 160 g, oceđene

Priprema

1. Nasecite hleb na kriške i natopite ga u hladnoj vodi nekoliko minuta. Istisnite višak vode iz hleba i raskomadajte ga na manje komade. U velikoj činiji promešajte paradajz, luk, rotkvice, celer i bosiljak te zatim dodajte hleb.

2. Posolite i zabiberite po ukusu. Poprskajte vinskim sirćetom i uljem. promešajte laganim bacanjem.

3. Raskomadajte tunjevinu i dobro je pomešajte s ostapleh sastojcima. Ukrasite listovima bosiljka i poslužite. Istorija: Panzanella je tipično letnje jelo u Toskani i ostatku srednje Italije. Prema originalnom receptu hleb mora biti star jedan dan, a ostali sastojci su krastavac, crveni luk i bosiljak začinjeni sa dosta ekstra devičanskog maslinovog ulja, sirćeta i soli. Danas se ovo jelo često radi od sirovih paradajza, maslina i, kao u ovome receptu, tunjevine.



Ocena