Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Pappardelle sa tunjevinom i artičokama

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vreme pripreme

45 min.

Težina

Sezona

Proleće / Leto

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

350 g rezanaca pappardelle od jaja - 1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 3 artičoke - 1 češanj belog luka - 20 g maslaca - 20 g ekstra devičanskog maslinovog ulja - nekoliko stabljika majorana - so

Priprema

1. Zakuvajte dosta vode i posolite je kad počne ključati.

2. Očistite artičoke, presecite ih na pola i uklonite tvrde spoljašnje listove, stabljiku, bodljikave vrhove i unutrašnje dlačice. Nasecite ih na tanke kolutove.

3. Na ulju i maslacu u tiganju ispržite lagano zgnječeni češanj belog luka. Kad počne da žuti, dodajte artičoke i nekoliko kašičica vode, posolite i kuvajte 5 minuta uz stalno mešanje. Dodajte majoran i oceđene komadiće tunjevine.

4. Skuvajte testeninu, ocedite je i pomešajte sa sosom. Poslužite odmah. Jednako ukusno: dok se artičoke kuvaju, dodajte im paradajz narezan na kockice.



Ocena