Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Polpete od tunjevine i ricotte sa paprikom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vreme pripreme

45 min.

Težina

Sezona

Jesen / Zima

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 150 g sveže ricotte - 2 kašike rendanog parmezana - stabljika peršuna - 1 jaje - prezle - maslinovo ulje - 2 slatke paprike (žuta i crvena) - nekoliko crnih maslina - 1 češanj belog luka - so - biber

Priprema

1. Pecite cele paprike 30 minuta u rerni na 240 °C uz često okretanje. Ogulite paprike, očistite ih od semenki, nasecite na trake i začinite s lukom narezanim na kolutove te malo sečenog peršuna, ulja i soli. Dodajte masline.

2. Dok se paprike peku, ocedite tunjevinu i dobro je promešajte s ricottom, parmezanom, jajem, dosta sečenog peršuna i prezlama. Posolite i zabiberite po ukusu.

3. Oblikujte smesu u ćufte, umočite ih u prezle i ispržite u vrućem ulju s obe strane. Poslužite s paprikama.



Ocena