Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Ravioli od lososa i vlašca

Vreme pripreme

45 min.

Težina

Sezona

Proleće / Leto

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

Za testeninu: 200 g brašna za sve namene - 2 jaja - so. Za punjenje: 2 konzerve Rio Mare fileta lososa u maslinovom ulju 150 g - 100 g ricotte - so i biber - 3 kašike mlevenog vlasca - 4 kašike (60 g) maslaca - 2 kašike pinjola

Priprema

1. Zamesite brašno, jaja i prstohvat soli. Mesite testo dok ne postane glatko i elastično. Prekrite testo kuhinjskom krpom i ostavite ga 30 minuta.

2. U međuvremenu ocedite losos, raskomadajte ga viljuškom i 2/3 dobro promešajte s ricottom i 2 kašike mlevenog vlasca. Posolite i zabiberite po ukusu. Na pleh za pečenje stavite papir te ga premažite maslacem. Pomoću aparata za testeninu razvaljajte testo u tanke listove koje zatim izrežite u široke rezance. Duž ivica svih rezanaca nanesite smesu od lososa, preklopite ih i pritisnite oko punjenja kako biste zatvorili testeninu.

4. Nasecite u zasebne raviole i s razmakom složite na pripremljeni papir za pečenje. zakuvajte veliki lonac slane vode.

5. U međuvremenu otopite maslac u velikoj tiganju te dodajte pinjole i ostatak lososa i vlasca. Protresite tiganj kako bi se svi sastojci promešali i zagrejali.

6. Pažljivo preselite raviole u vruću vodu i kuvajte ih 5 minuta. Procedite i prebacite u tiganj.

7. Na jakoj vatri bacanjem promešajte raviole s sosom te poslužite.



Ocena