Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Gnezda od špageta

Ručak

Rio Mare proizvod:

Tunjevina u maslinovom ulju

Vreme pripreme:

45 minuta

Težina:

Sezona:

Proleće / Leto

Zakuvajte veliki lonac vode, dodajte prstohvat soli te ubacite testeninu kad voda počne ključati. Paradajz isecite na kolutove, stavite u činiju i začinite uljem i solju. Iseckajte masline bez koštica, celer i listove bosiljka. Dodajte paradajz i dobro oceđenu tunjevinu. Ocedite testeninu i dodajte malo sosa od paradajza i tunjevine. Na svakom tanjiru napravite gnezda od testenine pa u sredinu stavite po kašiku preostalog sosa.

Sastav

350 g špageta, 1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g, 3 tvrda paradajza, nekoliko listova bosiljka, 6 crnih maslina, 1 celer, 40 g ekstra devičanskog maslinovog ulja, so

Posuđe

1 lonac, 1 daska za sečenje, 1 nož s dvostrukom drškom, 1 mali nož, 1 činija, 1 cediljka, 1 kašika