Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Leptirići od testenine i paradajza sa tikvicama i tunjevinom

Ručak

Rio Mare proizvod:

Tunjevina u maslinovom ulju

Vreme pripreme:

25 minuta

Težina:

Sezona:

Proleće / Leto

Operite tikvice i krupno ih narendajte. Prokuvajte lonac slane vode. Na ulju ispržite češanj belog luka dok ne postane zlatan. Dodajte tikvice i pržite na jakoj vatri 5 minuta. U tikvice dodajte sos od paradajza, posolite i ostavite da se kuva dva minuta, a zatim sklonite s vatre. U sos dodajte peršun i dobro oceđenu tunjevinu. U vrelu vodu stavite testeninu i skuvajte je. Dok se testenina kuva, operite paradajz i nasecite ga na 6 jednakih delova. Svaki komad paradajza ogulite do pola tako da kožu izvrnete prema spolja kako biste oblikovali mala krila. Komade paradajza posložite tako da dobijete oblik leptira. Ocedite testeninu, prelijte je sosom i svaki tanjir ukrasite leptirima od paradajza.

Sastav

350 g testenine farfalle, 2 tikvice, 1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g, 100 g sosa od paradajza, 1 češanj belog luka, 1 narezani svežanj peršuna, 40 g ekstra devičanskog maslinovog ulja, 2 okrugla paradajza, so

Posuđe

1 lonac, 1 tiganj, 1 rende, 1 nož, 1 cediljka, 1 drvena kutlača