Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Mačje lice s okruglicama od tunjevine i graška

Ručak

Rio Mare proizvod:

Tunjevina u maslinovom ulju

Vreme pripreme:

45 minuta

Težina:

Sezona:

Jesen / Zima

Iseckajte luk i pržite ga na ekstra devičanskom maslinovom ulju 2 minuta. Dodajte grašak i prstohvat soli. Dodajte dve kašike vode, pokrijte i kuvajte 10 minuta na slaboj vatri. Otvorite konzerve tunjevine, dobro ih ocedite i stavite tunjevinu u činiju za mešanje. Dodajte parmezan, jaje i ricottu pa izmešajte. Dodajte kuvani grašak. Oblikujte smesu u male kuglice, uvaljajte u prezle i ispržite u vrelom ulju. Dobro ocedite kuglice pa ih stavite na papirne ubruse kako bi se upio višak ulja. Na svakom tanjiru kečapom nacrtajte mačije lice i u sredinu stavite kuglice od tunjevine i graška.

Sastav

2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g, 150 g smrznutog graška, 1/2 luka, 200 g ricotte, 2 žlice rendanog parmezana, 1 jaje, prezle, 1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja, ulje za prženje, so

Posuđe

1 tiganj s poklopcem, 1 tiganj, 1 činija, 1 nož, 1 mala daska za sečenje, 1 drvena kutlača