Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Muffini od tunjevine i povrća

Ručak

Rio Mare proizvod:

Tunjevina u maslinovom ulju

Vreme pripreme:

45 minuta

Težina:

Sezona:

Jesen / Zima

Naseckajte luk, očistite šargarepu i naseckajte je na kockice. Na malo ulja ispržite luk, dodajte šargarepu i grašak i dobro promešajte. Posolite i kuvajte na srednjoj vatri 10-ak minuta uz stalno mešanje. U činiju razbijte jaja, dodajte ricottu i dobro izmešajte žicom za mućenje sve dok ne dobijete glatku smesu. Posolite i dodajte brašno (postepeno i uz snažno mešanje). Dodajte pavlaku, parmezan, kvasac, povrće i dobro oceđenu tunjevinu. Dobro izmešanu smesu izlijte u prethodno nauljeni kalup za muffine i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 oC. Pecite oko 25 minuta dok se muffini ne dignu i ne poprime zlatnu boju. Izvadite muffine iz rerne, ostavite ih da se hlade pa ih potom izvadite iz kalupa.

Sastav

150 g brašna, 100 g ricotte, 2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 120 g, 3 jaja, 30 g rendanog parmezana, 80 g sveže pavlake, 1 vrećica instant-kvasca za pite, 2 šargarepe, 1/2 luka, 80 g smrznutog graška, 30 g ulja, so

Posuđe

1 ljuštilica za krompir, 1 nož s dvostrukom drškom, 1 daska za sečenje 1 žica za mućenje, 1 mali nož, 1 tiganj, 1 kalup za muffine, 1 drvena kutlača, 1 činija