Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Testenina u laganom sosu pesto sa tunjevinom i mozzarellom

Ručak

Rio Mare proizvod:

Tunjevina u maslinovom ulju

Vreme pripreme:

25 minuta

Težina:

Sezona:

Jesen / Zima

Prokuvajte lonac slane vode. Operite bosiljak, stavite ga u blender sa uljem, parmezanom, pinjolima, prstohvatom soli i krem sirom pa sve dobro izmešajte. Nasecite mocarelu i paradajz na kockice pa im dodajte oceđenu tunjevinu. Testeninu kuvajte dok ne postane „al dente“. Dva minuta pre nego što procedite testeninu, u pesto sos dodajte dve kašike vode u kojoj se kuvala testenina. Ocedite testeninu. Stavite testeninu u činiju i odmah dodajte pesto sos. Dobro promešajte pa dodajte tunjevinu, nasečeni paradajz i mocarelu.

Sastav

350 g kratke testenine, 1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g, 200 g mozzarelle, 1 zreo paradajz, 50 g ekstra devičanskog maslinovog ulja, šaka listova bosiljka, 1 kašika pinjola, 30 g rendanog parmezana, 2 kašike svežeg krem sira, so

Posuđe

1 lonac, 1 blender, 1 cediljka, 1 daska za sečenje, 1 nož