Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Rižoto sa limunovom koricom

Rio Mare proizvod

Vreme pripreme

15 min.

Težina

Sezona

Jesen / Zima

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

350 g bijele pirinča - 1 konzerva Rio Mare fileta u sopstvenom soku 150 g, 2 limuna organske proizvodnje - 1/2 luka - 1 češanj belog luka - svežanj peršuna - 1,5 l bujona od ribe ili povrća - 50 g maslaca

Priprema

1. Naseckajte luk i beli luk zajedno, a peršun zasebno. Narendajte koricu limuna i iscedite sok.

2. Ispržite luk i beli luk na 30 g maslaca, dodajte pirinač i pustite da se lagano zapeče. Ulijte limunov sok i postepeno dodavajte vrući bujon uz stalno mešanje.

3. dve minuta pre kraja kuvanja, dodajte oceđene i raskomadane filete lososa, peršun, limunovu koricu i preostali maslac. Poslužite odmah. Za potpun i lagani obrok, dodajte 120 g tanko narezane sirove ribe i 40 g rukole, a za dezert pojedite voćku.



Ocena