
Rio Mare proizvod
Vreme pripreme
15 min.
Težina
Sezona
Proleće / Leto
Prilika
Gosti na večeri
Jelo
Hladno predjelo
Sastojci potrebni za četiri osobe
3 kriške patlidžana na žaru - 100 g Rio Mare tunjevine u sopstvenom soku, oceđene - nekoliko manjih paradajza - 40 g nežnih listića rukole - 10 g ekstra devičanskog maslinovog ulja - 1 sveži mladi luk - so - biber
Priprema
1. paradajza nasecite na četvrtine, operite i nasecite listove rukole; operite i tanko nasecite mladi luk.
2. Razlomite tunjevinu i pomešajte je s paradajzom i narezanim lukom. Dodajte so i biber, a zatim stavite malu količinu smese na svaku krišku patlidžana. Dodajte nekoliko listova rukole na vrh i zamotajte patlidžane.
3. Rolnice rasporedite po tanjiru. Izmešajte preostalu rukolu s malo maslinovog ulja i prelijte preko rolnica.