Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Rolnice od pečenih patlidžana, tunjevine i rukole

Rio Mare proizvod

Tunjevina u salamuri

Vreme pripreme

15 min.

Težina

Sezona

Proleće / Leto

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Hladno predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

3 kriške patlidžana na žaru - 100 g Rio Mare tunjevine u sopstvenom soku, oceđene - nekoliko manjih paradajza - 40 g nežnih listića rukole - 10 g ekstra devičanskog maslinovog ulja - 1 sveži mladi luk - so - biber

Priprema

1. paradajza nasecite na četvrtine, operite i nasecite listove rukole; operite i tanko nasecite mladi luk.

2. Razlomite tunjevinu i pomešajte je s paradajzom i narezanim lukom. Dodajte so i biber, a zatim stavite malu količinu smese na svaku krišku patlidžana. Dodajte nekoliko listova rukole na vrh i zamotajte patlidžane.

3. Rolnice rasporedite po tanjiru. Izmešajte preostalu rukolu s malo maslinovog ulja i prelijte preko rolnica.



Ocena