Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Salata od ječma sa tunjevinom i zapečenim povrćem

Vreme pripreme

45 min.

Težina

Sezona

Jesen / Zima

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

200 g ječma - 2 konzerve oceđene Rio Mare tunjevine Naturale 80 g - 1 crvena paprika - 1 patlidžan - 2 tikvice - 50 g ekstra devičanskog maslinovog ulja - ruzmarin - so - biber

Priprema

1. Kuvajte ječam u slanoj vodi 20 minuta, isperite ga pod hladnom vodom i dobro ocedite.

2. Nasecite tikvice i patlidžan na deblje kriške, a papriku na trake te potom svo povrće ispecite u vrućem tiganju.

3. Naseckajte ruzmarin, nasecite ispečeno povrće na kocke i sve promešajte. Začinite solju, biberom i uljem te dodajte ječam. Ocedite tunjevinu, nasecite je na komade i dodajte u smesu.



Ocena