Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Salata od tunjevine, artičoka, koromača i narandži

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vreme pripreme

15 min.

Težina

Sezona

Jesen / Zima

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 100 g matovilca - 2 glavice koromača - 2 artičoke - 2 narandže - malo ekstra devičanskog maslinovog ulja - so i sveže mleveni crni biber

Priprema

1. Odstranite spoljašnje lišće koromača i sačuvajte zelene čuperke. Odrežite bodljice s spoljašnjih listova artičoke i izvadite dlačice oko sredine.

2. Nasecite pomorandžu, uklonite koštice, posolite i zabiberite. Dodajte artičoke, tanko narezan koromač i oceđenu tunjevinu. Poprskajte uljem i protresite.

3. Poslužite odmah s opranim matovilcem i zelenim čupercima koromača.



Ocena