Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Salata od tunjevine, brokolija, pečenog patlidžana, mozzarelle i prženih pinjola

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vreme pripreme

45 min.

Težina

Sezona

Proleće / Leto

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 100 g endivije - 1 glavica brokolija - 300 g narezanog grilovanog patlidžana - 1 feferon - 1/2 kašićice origana - 1 kašika kapara - 20 g pinjola - 300 g mozzarelle - ekstra devičansko maslinovo ulje - so

Priprema

1. Raskomadajte cvet brokolija, a stabljiku nasecite. kuvajte u slanoj vodi 10 minuta pa ocedite.

2. U tiganju Ispecite pinjole nekoliko minuta dok ne poprime zlatnu boju. Izvadite semenke iz paprike i nasecite na kolutiće. Razdelite kolutove patlidžana na 4 dela i iskidajte endiviju na manje komade.

3. Začinite patlidžan origanom, paprikom, kaparima, pinjolima i uljem te dobro promešajte. Dodajte oceđenu tunjevinu, brokoli, mozzarellu narezanu na veće kocke i salatu te sve promešajte laganim bacanjem.

4. Poslužite odmah.



Ocena