Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Salata od tunjevine, crvenog radiča, cannellini pasulja, mladog luka i avokada

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vreme pripreme

15 min.

Težina

Sezona

Proleće / Leto

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 100 g mekane zelene salate - 1 glavica radiča dugih listova - 300 g kuvanog pasulja cannellini - 1 sveži mladi luk - 1 avokado - 1/2 limuna - malo ekstra devičanskog maslinovog ulja - so i sveže mleveni crni biber

Priprema

1. Ogulite avokado, izrežite pulpu na 4 dela, izvadite košticu, premažite četvrtine limunom kako biste sprečili tamnjenje te nasecite na kolutove. Nasecite mladi luk na tanke kolutiće i pomešajte ga s avokadom. Dodajte oceđenu tunjevinu, pasulj i malo ulja te zabiberite.

2. Dobro promešajte kako bi se svi sastojci sjedinili. Nasecite radič na trake i pomešajte ga sa zelenom salatom. Dodajte u smesu od tunjevine i promešajte laganim bacanjem. Poslužite odmah.



Ocena