Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Salata od tunjevine, krompira i dinstanog luka

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vreme pripreme

15 min.

Težina

Sezona

Proleće / Leto

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 100 g zelene salate - 50 g matovilca - 1 luk - 2 kuvana krompira - šaka crnih maslina - stabljika peršuna - sok pola limuna - ekstra devičansko maslinovo ulje - so - biber

Priprema

1. Naseckajte luk i lagano ga ispržite u tiganju na malo ulja. Posolite po ukusu i smanjite vatru na minimum. Pržite nekoliko minuta dok luk ne postane proziran, ali ne i smeđ.

2. Dodajte masline i sečeni peršun te maknite s vatre. Ogulite krompir, nasecite ga na male trake i dodajte u sos. Posolite, zabiberite i dodajte limunov sok i malo maslinovog ulja.

3. Aranžirajte salatu i krompir na tanjirima. Na vrh stavite raskomadanu tunjevinu. Poslužite odmah.



Ocena