Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Salata od tunjevine, paprike, manga i badema

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vreme pripreme

45 min.

Težina

Sezona

Jesen / Zima

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 200 g mešane salate, uključujući nekoliko listova spanaća - 20 g oljuštenih badema - 1 žuta paprika i 1 crvena paprika - 1 zreli mango - sok pola limete - malo ekstra devičanskog maslinovog ulja - so i sveže mleveni crni biber

Priprema

1. U rerni ispecite cele paprike na 220°C, uz povremeno okretanje kako ne bi zagorile.

2. Lagano Ispecite bademe.

3. Ogulite mango, nasecite ga na dugačke i tanke komade te začinite sokom limete, uljem, malo soli i dosta crnog bibera. Ocedite tunjevinu. Ogulite papriku i nasecite je na kocke.

4. pomešajte paprike, mango i tunjevinu laganim bacanjem. Salatu dodajte neposredno pre serviranja kako bi jelo bilo sveže i aromatično. Ukrasite bademima.



Ocena