Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Salata od tunjevine, paradajza, maslina i feta sira

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vreme pripreme

15 min.

Težina

Sezona

Proleće / Leto

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 200 g listova salate i rukole - 5 malih okruglih paradajza - 6 ukiseljenih paradajza osušenih na suncu - 200 g feta sira - 30 g crnih maslina - nekoliko listova bosiljka - malo ekstra devičanskog maslinovog ulja - soi po ukusu

Priprema

1. svež paradajz nasecite na kolutove, a paradajz sušen na suncu na trake.Ocedite tunjevinu. Polovinu maslina nasecite na veće komade, a ostale ostavite cele.

2. promešajte paradajz, masline, tunjevinu i rukom usitnjen feta sir. Posolite i promešajte sve sastojke.

3. Operite i ocedite salatu, posolite i dodajte ulje. Dodajte sve ostale sastojke i ukrasite s nekoliko listova bosiljka. Poslužite odmah.



Ocena