Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Salata od tunjevine, pasulja, šargarepe i semenki gorušice

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vreme pripreme

45 min.

Težina

Sezona

Jesen / Zima

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 200 g salate - 300 g sitne boranije - 2 šargarepe - 1 mali crveni luk - 2 kašike semenki gorušice - 1 kašika meda - 1 kašika belog sirćeta - ekstra devičansko maslinovo ulje - so

Priprema

1. Odrežite krajeve boranije i kuvajte u slanoj vodi 20-ak minuta.

2. Lagano zgnječite seme gorčice i pomešajte ga s sirćetom, medom, maslinovim uljem i prstohvatom soli.

3. Ogulite šargarepu i nasecite je na rezance pomoću ljuštilice za krompir. Nasecite luk na tanke kolutiće, ocedite tunjevinu, isperite boraniju hladnom vodom i dobro ih ocedite.

4. promešajte sve sastojke, začinite sosom od gorčice i promešajte ježnim bacanjem. Poslužite odmah.



Ocena