Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Slane palačinke sa tunjevinom i tikvicama

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vreme pripreme

15 min.

Težina

Sezona

Proleće / Leto

Prilika

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci potrebni za četiri osobe

175 g brašna – 2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 80g - 1 kašičica suvog kvasca - 250 ml mleka - 50 g  pavlake za kuvanje - 2 jajeta - 100 g rendanog parmezana - 150 g svežih tikvica – jedna kašika maslaca – soli po ukusu – jogurt  kečap – sveža nana

Priprema

1. Izrendajte tikvice, dodajte so  i pustite neko vreme da odstoje. Dobro odcedite.

2. Odvojte žumanca i belanca, zagrejte mleko i pavlaku a zatim umutiti sve zajedno u velikoj posudi (bez belanaca). Belanca umutiti u čvrst sneg u odvojenoj posudi.

3. U žumanca dodajte brašno, suvi kvasac i so, dobro umutite i pustite da odstoji nekoliko minuta. Zatim lagano promešajte u sneg od belanaca. U tu smešu dodati oceđene komade tunjevine, tikvice i parmezan.

4. U dobro zagrejanom i podmazanom tiganju pecite palačinke dok ne porumene.

5. Poslužite palačinke još dok su tople sa jogurtom ili kečapom. Ukoliko želite pospite ih sa nekoliko listova sveže nane.



Ocena